ETF van de maand: Think European Equity UCITS ETF donderdag 28 februari 2019

De Euro Stoxx 50 index en/of, de MSCI Europe index heeft u wellicht als eens voorbij zien komen. Deze Europese aandelen, of in het geval van de Euro Stoxx 50, Eurozone aandelenindices worden door veel ETF’s gevolgd. Deze indices hebben een ding gemeen; het zijn marktcapitalisatie gewogen indices. De indices worden gedomineerd door een klein aantal zeer grote bedrijven. In de Eurostoxx 50 index bijvoorbeeld hebben de top 8 beleggingen elk een weging van meer dan 3%. Het Franse Total SA heeft de zwaarste weging van meer dan 5%. De MSCI Europe, waarbij ook niet-Euro landen in Europa zijn opgenomen, wordt gekenmerkt door zware wegingen naar een 3-tal grote Zwitserse bedrijven (Nestle, Novartis en Roche), die samen al bijna 8% van de index uitmaken. De Think European Equity ETF volgt de Solactive European Equity Index. De Solactive European Equity Index is niet op basis van marktcapitalisatie gewogen, maar gelijkgewogen. Elk aandeel krijgt op het moment van herwegen een gelijke weging in de index. De index bestaat uit 100 Europese aandelen, dus elk aandeel krijgt een weging van 1%. Tussen de herwegingsmomenten kan dit uiteraard afwijken van die 1%. Het rendement van de ETF versus de categorie Aandelen Europa large cap van Morningstar is goed geweest waardoor de Think European Equity ETF 5 sterren heeft toegekend gekregen. Wellicht is de Think European Equity ETF interessant als u positief bent over de vooruitzichten voor Europese aandelen. De Lopende kosten van het product zijn 0,20%.

Meer informatie over deze ETF, zoals het rendement en de samenstelling treft u via de volgende link.

Think European Equity UCITS ETF is not sponsored, promoted, sold or supported in any other manner by Solactive AG nor does Solactive AG offer any express or implicit guarantee or assurance either with regard to the results of using the Index and/or Index trade mark or the Index Price at any time or in any other respect.