ETF van de maand: VanEck Vectors Natural Resources UCITS ETF maandag 01 april 2019

Via deze ETF belegt u wereldwijd in aandelen van bedrijven die actief zijn in grondstoffen. Grondstoffen kunnen interessant zijn omdat economische groei de vraag naar grondstoffen kan aanwakkeren. Daarnaast bieden grondstoffen historisch gezien bescherming tegen inflatie. Binnen een beleggingsportefeuille biedt deze categorie belegging diversificatie omdat het een lage correlatie heeft met andere, traditionele, beleggingscategorieën.

De ETF volgt de VanEck Natural Resources Index (RVEIT). Deze index neemt aandelen van bedrijven op die actief zijn in de productie en distributie van grondstoffen of grondstoffen gerelateerde producten. De opgenomen bedrijven kunnen actief zijn in de volgende sectoren: Landbouw, Energie, Alternatieven (Water, alternatieve energie), basis en industriële metalen, Bosbouw en Edelmetalen. U verkrijgt met de ETF blootstelling aan ongeveer 300 bedrijven uit meer dan 30 landen, inclusief opkomende markten. Om te zorgen voor voldoende diversificatie is de maximale weging naar een individueel aandeel beperkt tot 8%.

De lopende kosten van de VanEck Vectors Natural Resources ETF zijn 0,50%. De ETF is een van de meest gespreide grondstoffen ETF’s die beschikbaar is op de Europese ETF markt. Uniek is dat ook alternatieve grondstoffen categorieën worden opgenomen.

Meer informatie over deze ETF, zoals het rendement en de samenstelling treft u via de volgende link.