Martijn Rozemuller wordt hoofd Europa bij VanEck maandag 02 juli 2018

Martijn Rozemuller wordt hoofd Europa bij VanEck

  • Overname van Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF Asset Management B.V. („Think ETFs“) afgerond
  • VanEck versterkt zijn Europese ETF-activiteiten met kantoor in Amsterdam

Martijn Rozemuller wordt hoofd Europa bij VanEck (European Head of VanEck). Hiermee versterkt VanEck zijn Europese ETF-activiteiten verder. Rozemuller was eerder directeur van de Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF’s, die begin dit jaar door VanEck werd overgenomen. Deze acquisitie is inmiddels met succes afgerond. “Ik ben blij dat ik Martijn Rozemuller als hoofd Europa bij VanEck mag begroeten. Hij heeft veel ervaring, was de oprichter van Think ETF’s en heeft er in tien jaar tijd een succesvol bedrijf van gemaakt”, zegt Jan van Eck, CEO van VanEck. Samen met zijn collega en medeoprichter van Think ETF’s, Gijs Koning zal Martijn Rozemuller ook de Europese ‘Board of Operations’ vormen en direct aan CEO Jan van Eck in het hoofdkantoor in New York rapporteren.

Internationaal asset-manager VanEck beheert ongeveer 45 miljard US dollar aan vermogen en behoort in de VS tot de tien grootste ETF-aanbieders. Omdat ETF's in Europa steeds meer voet aan de grond krijgen, was het voor VanEck logisch om uit te breiden en de Europese organisatie te versterken. “De overname van Think creëert aan beide zijden synergie-effecten. Wij profiteren ervan dat het Think-team met zijn hoogwaardige productaanbod een goede reputatie heeft opgebouwd. Dit, plus de knowhow van het Think-management, benutten wij voor onze klanten”, zegt Jan van Eck. VanEck had tot nu toe een Europees kantoor in Frankfurt am Main en in het Zwitserse Pfäffikon. Nu is hier in Amsterdam een volgend kantoor bijgekomen. Hiermee stijgt het beheerd vermogen van VanEck in icbe-fondsen naar 2,6 miljard US dollar.

“Steeds meer particuliere en institutionele beleggers in Europa komen tot de conclusie dat ETF's vanwege hun liquiditeit, transparantie en lage kosten uitstekende kansen bieden”, zegt Martijn Rozemuller. “Het is mijn persoonlijke doel om de Europese activiteiten in de komende jaren aanzienlijk uit te breiden. Bij Think waren ETF's vanaf het begin zowel gericht op particuliere als op institutionele beleggers. Deze combinatie wil ik ook over de rest van Europa uitrollen”, stelt Rozemuller. Sinds de bekendmaking van de overname in januari van dit jaar zijn er goede vorderingen gemaakt met het integratieproces. “Ons beheerd vermogen is sindsdien gestaag gegroeid en we verwachten dat de groei versnelt en dat wij onze ETF's in Europa actief kunnen promoten”, vult Rozemuller aan.

“Think ETF’s en VanEck hebben dezelfde principes en dezelfde filosofie om de belangen van hun klanten voortdurend te behartigen. Samen kunnen we in Europa een nog sterkere positie veroveren”, onderstreept Jan van Eck. De CEO licht toe dat er voor klanten in principe niets verandert door de overname. “De producten en de contactpersonen blijven dezelfde.” Het merk Think ETF’s blijft voorlopig bestaan.

Rozemuller heeft een master in Technische Bedrijfskunde en van de universiteit Twente. Voor hij Think ETF’s oprichtte, was hij partner bij het Nederlandse handelshuis Optiver.