Nieuwe aandeelhouder voor Think ETF's maandag 22 januari 2018

Het afgelopen weekend is het nieuws naar buiten gebracht dat BinckBank en Flow Traders hun belang in Think ETF’s hebben verkocht aan de Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck. In dit bericht willen we u graag wat meer informatie verschaffen over de achtergrond hiervan en wat dit voor de toekomst van Think betekent.

De reden dat BinckBank en Flow Traders hun belang hebben verkocht is strategisch van aard. Think is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen ETF-aanbieder onder de vleugels van beide grootaandeelhouders, maar het werd nu tijd voor een volgende fase.

Het management van Think was op zoek naar schaalvergroting, Europese expansie en verdere professionalisering en uitbreiding van haar productenaanbod. Daar past VanEck als nieuwe grootaandeelhouder goed bij. In 2017 was een uitgebreid traject gestart om die partij te vinden en de directie (en het team) van Think zijn erg tevreden met de uitkomst daarvan. Het Amerikaanse familiebedrijf VanEck heeft de aandelen van BinckBank en Flow Traders overgenomen, en ook een groot deel van de aandelen van het management. Het management houdt nog een klein aandeelhoudersbelang, en blijft ook gewoon de directie voeren. Alle andere teamleden blijven ook gewoon aan, dus er verandert voor onze klanten niets qua contactpersonen.

De overname door VanEck verandert niets aan het assortiment van Think ETF’s. Uiteraard zullen er in de toekomst wel producten bijkomen. In ieder geval een aantal VanEck ETF’s die nu al in Europa beschikbaar zijn, maar wellicht op termijn ook nieuwe producten.

VanEck heeft in Europa een beperkte naamsbekendheid, dus nog niet iedereen zal deze naam kennen. Maar in de Verenigde Staten heeft VanEck een lange historie, het bedrijf is ruim 60 jaar geleden opgezet door John van Eck, de vader van de huidige directeur Jan van Eck. In de Verenigde Staten is VanEck een bekende naam en met circa 46 miljard dollar onder beheer een grote speler. Naast de Amerikaanse business die kantoren in New York en Tampa heeft, is VanEck ook actief in Australië met een kantoor in Sydney, en heeft VanEck in Europa een kantoor in Frankfurt en Pfaefikon, Zwitserland.

Hieronder treft u een tweetal links naar externe websites met informatie. Mocht u n.a.v. dit bericht vragen hebben dan kunt u ons altijd mailen op info@thinketfs.nl