Think AEX UCITS ETF preferente keuze ING in categorie AEX ETF’s maandag 14 oktober 2013

Amsterdam, 11 oktober 2013 – De Think AEX UCITS ETF is vandaag opgenomen als preferente keuze voor de ING Zelf beleggen en Private Banking klanten wanneer gezocht wordt naar AEX exposure via een ETF. ING kiest voor de Think AEX UCITS ETF mede vanwege de afwezigheid van tegenpartijrisico en het fiscale voordeel dat het Nederlandse beleggers biedt.

De Think AEX UCITS ETF (Exchange-Traded Fund) is een passief beleggingsinstrument dat als doel heeft om zo nauwkeuring mogelijk de AEX® GR index te volgen. Hiermee wijkt Think af van haar concurrenten die zich vergelijken met de AEX® NR omdat zij niet in staat zijn de claim op ingehouden dividendbelasting door te geven aan haar eindbelegger. Mede door dit voordeel won de Think AEX UCITS ETF eind 2012 de VEB (Vereniging van Effectenbezitters) Gouden Beleggingsfonds Award 2012. Tevens krijgt de Think AEX ETF zowel bij de VEB als bij Morningstar een hogere waardering (meer sterren) dan de andere AEX ETF’s.

Martijn Rozemuller, managing director Think ETF’s: “Wij trots op dit blijk van vertrouwen van ING. Wij hopen dat deze stap weer een extra impuls geeft aan de sterk groeiende ETF-markt in Nederland”.