Think ETF's genomineerd voor Beste Indexbelegger maandag 14 oktober 2013

AMSTERDAM (bron: Belegger.nl) – Er is dit jaar een nieuwe Gouden Stier in het leven geroepen: de Indexbelegger. Er zijn vijf aanbieders van ETF’s die kans maken op deze Gouden Stier voor beste Indexbelegger. De Gouden Stieren worden jaarlijks voor verschillende categorieën uitgereikt door Belegger.nl. Op basis van een aantal criteria heeft de redactie van Belegger.nl vijf aanbieders van ETF’s geselecteerd die voor 2013 kans maken op de prijs. Waar hebben wij naar gekeken en hoe is het selectieproces verlopen? 

Welke aanbieder van ETF’s (Exchange Traded Fund) geeft beleggers het best de mogelijkheid om indices te volgen? Dat hebben wij voor de Gouden Stier 2013 onderzocht. Hiervoor is onder andere gekeken welke ETF’s er precies worden aangeboden aan beleggers, wat de kosten ervan zijn, en of de Nederlandse Belegger er de AEX-index kan volgen met een tracker.

Los hiervan hebben we gekeken of de aanbieders van de trackers ook educatie bieden aan beleggers. Worden beleggers in het diepe gegooid of krijgen ze handvatten aangereikt bij het beleggen met ETF’s?

De genomineerden
Er zijn vijf genomineerden in de categorie Indexbelegger: Amundi ETF, State Street (SPDR), Think ETF’s, iShares en ETF Securities. Op 7 november zal de vakjury bekend maken wie er van deze vijf vandoor gaat met de Gouden Stier voor beste Indexbelegger.