Think ETF’s sluit bijzonder succesvol jaar af op 728 miljoen beheerd vermogen donderdag 16 januari 2014

Amsterdam, 16 januari 2014 – Voor Think ETF’s was 2013 een bijzonder succesvol jaar waarin het beheerd vermogen meer dan vervijfvoudigde van € 136 miljoen naar € 728 miljoen.

Deze forse groei werd breed gedragen door een aantal klantgroepen, zowel particuliere beleggers en zelfstandige vermogensbeheerders speelden een rol. Andere belangrijke drivers achter de groei waren institutionele klanten als Alex Vermogensbeheer en BeFrank. Beide partijen gebruiken meerdere ETF’s van Think in hun dienstverlening en groeiden het afgelopen jaar zelf ook sterk. Volgens marktkenners was 2013 het jaar dat veel Nederlandse beleggers voor het eerst kennismaakten met ETF’s. De verwachting is dat deze trend in 2014 door zal zetten en versnellen nu het verbod op distributievergoedingen daadwerkelijk van kracht is geworden op 1 januari 2014. “Het is mooi om te zien dat steeds meer beleggers het nut van ETF’s als gespreid en laag geprijsd beleggingsinstrument inzien. Wij zijn er van overtuigd dat beleggers in veel gevallen beter vermogen voor de lange termijn kunnen opbouwen met ETF’s dan met andere beleggingsproducten ”, aldus Martijn Rozemuller, Managing Director Think ETF’s.

Naast deze sterke groei van het beheerd vermogen zijn er nog een paar belangrijke gebeurtenissen te melden. Zo lanceerde Think ETF’s in 2013 een nieuw product, de Think Sustainable World UCITS ETF en won Think twee belangrijke prijzen (Gouden Stier voor beste Indexbelegger en de DFT Financieel product van het Jaar Award). Gedurende 2013 verdubbelde het aantal personeelsleden.

Einde bericht

Over Think ETF’s

Think ETF’s is de eerste en enige Nederlandse aanbieder van Exchange Traded Funds (ETF’s). Het bedrijf werd in 2008 opgericht en lanceerde haar eerste ETF’s in 2009. Think ETF’s vermijdt in haar ETF’s tegenpartijrisico door middel van fysieke replicatie van de te volgen index alsmede het niet uitlenen van de onderliggende effecten. Daarnaast wordt dividendlekkage uitgesloten wegens de Nederlandse fiscale status van de ETF’s. Sinds november 2010 heeft BinckBank N.V. een belang van 60% in Think ETF’s. www.thinketfs.nl  

Contact

Martijn Rozemuller (Managing Director)
t    +31 (0) 20 7195101
e   m.rozemuller@thinketfs.nl