Think Total Market ETF’s worden vernieuwd vrijdag 17 november 2017

De directie van Think ETF Asset Management B.V. heeft besloten tot een wijziging in de samenstelling van de Think Total Market ETF’s. In essentie wordt het aantal ETF’s waarin wordt doorbelegd uitgebreid waardoor de spreiding wordt verhoogd en ook beter wordt aangesloten op de Europese UCITS-wetgeving. De wijziging zal per 18 december 2017 effectief zijn. In dit bericht leest u wat deze wijziging voor u als belegger, of potentiële belegger, in deze ETF’s betekent.

Hetzelfde idee, maar met meer spreiding

De Think Total Market UCITS ETF’s Defensief, Neutraal en Offensief zijn totaaloplossingen waarmee u met één transactie een complete, breed gespreide belegging koopt. In het kader van verbeteringen gericht op meer spreiding en het aansluiten op de Europese UCITS richtlijnen voegt het fondsmanagement vanaf 18 december 2017 een aantal ETF’s toe aan de portefeuille van de Total Market ETF’s. Tevens worden de wegingen aangepast. Hieronder treft u het nieuwe palet fondsen waaruit de Total Market ETF’s worden opgebouwd.

Oude situatie

Nieuwe situatie

Think Global Equity UCITS ETF

Think Global Equity UCITS ETF

Think Global Real Estate UCITS ETF

Think Global Real Estate UCITS ETF

Think iBoxx Government Bond UCITS ETF

Think Morningstar North America Equity UCITS ETF

Think iBoxx Corporate Bond UCITS ETF

Think European Equity UCITS ETF

 

Think Morningstar High Dividend UCITS ETF

 

Think iBoxx Government Bond AAA-AA UCITS ETF

 

Think iBoxx Government Bond UCITS ETF

 

Think iBoxx Corporate Bond UCITS ETF

Dezelfde profielen, nieuwe verdeling & meer spreiding

Zoals u gewend bent bieden we de Think Total Market ETF’s aan in drie verschillende risicoprofielen. In de onderstaande diagrammen ziet u de weging van iedere positie in de nieuwe situatie. De dikgedrukte ETF’s in de legenda naast de diagrammen zijn de nieuwe posities per ETF.Waarom deze wijzigingen?

De wijziging past in het streven van Think ETF’s beleggers een goed gespreide beleggingsoplossing te bieden tegen zeer lage kosten. Na de wijziging bieden de Think Total Market ETF’s tevens blootstelling aan hoog dividendaandelen en in de defensieve en neutrale variant aan staatsobligaties met een zeer hoge kredietwaardigheid. Daarnaast wil Think de ETF’s zo goed mogelijk laten aansluiten aan de Europese wetgeving zoals gevat in de UCITS-richtlijnen.

Kosten

Doordat er na de wijziging een ETF is toegevoegd met wat hogere Lopende Kosten zullen de kosten van de producten licht stijgen. In onderstaande tabel staan de lopende kosten in de oude en nieuwe situatie weergegeven.

 

Lopende Kosten oude situatie

Lopende Kosten nieuwe situatie

Defensief

0,27%

0,28%

Neutraal

0,28%

0,30%

Offensief

0,29%

0,32%

De Lopende Kosten zullen net als in de huidige situatie ten laste komen van de koers van de ETF. De Lopende Kosten dekken de beheerkosten, maar ook kosten voor bewaring, administratie en indexlicenties bijvoorbeeld. Deze kosten zijn inclusief de kosten van de ETF’s waarin wordt doorbelegd. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.