VanEck lanceert Video Gaming and eSports UCITS ETF maandag 01 juli 2019

Video games en eSports, wellicht zegt het u in eerste instantie niet zoveel. En toch, wie heeft er nog nooit gecandycrusht, een angry bird geschoten of een inhaalmanoeuvre van Verstappen teruggekeken (en deze na willen doen in een arcade?). Precies, het is toch iets bekender dan u dacht.

Sinds het eerste Pong spelletje in 1958 is de sector gestaag gegroeid naar een geschatte omzet van $1.09 miljard in 2019. Verwacht wordt dat er in 2019 meer dan 2 miljard mensen betrokken zijn in deze industrie. Dit zijn kijkers, deelnemers, sponsoren, adverteerders en game developers. Er worden intussen volledige arena’s gebouwd en was de 2018 finale van de League of Legends beter bekeken dan de NBA Finals. De populariteit van de sector is ook de traditionele sportclubs niet ontgaan, zie de competitive gaming division van Bayern Munchen.

De VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF biedt u de mogelijkheid om te beleggen in deze snelgroeiende sector. De ETF belegt wereldwijd in minimaal 25 bedrijven die ieder meer dan de helft van de omzet genereren vanuit Video Games en eSports activiteiten. De onderliggende index wordt elk kwartaal herwogen. Deze ETF kent een lopende kosten factor van 0,55%. Ook leuk, de gemiddelde leeftijd van de 454 miljoen eSports kijkers is 28, het houdt je jong.